חושבים על המשרה הבאה שלכם?

ריכזנו עבורכם שאלות חוזרות ונשנות שנשאלנו על ידי מחפשי עבודה

איך מוצאים עבודה?

שאלת מיליון הדולר (או לפחות מאות המשכורת)! האמת היא שלא סתם אתם עומדים לשמוע מכל כיוון שכדי למצוא עבודה, צריך לעבוד בלחפש אותה – אבל איתנו התהליך הרבה יותר קל: רוב הזמן, אנחנו נעבוד בלמצוא את העבודה עבורכם.

אז מה כן חשוב שתעשו? קודם כל, מקדו את רשימת האפשרויות והבינו איזו משרה אתם באמת מחפשים (תוכלו להיעזר בשש השאלות שציינו לעיל). יודעים מה אתם רוצים? אדיר! זה הזמן לשלוף את מסמך קורות החיים שלכם ולשפץ אותו בהתאם למשרה המבוקשת. לא בטוחים שאתם יודעים איך? המומחים שלנו יישמחו לעזור.

עכשיו מה שנותר לכם הוא לפקוח עיניים, לבדוק את הצעות העבודה שמופיעות אצלנו ולא להפסיק לפעול. אם תשקיעו בחיפוש העבודה שלכם כולה שעה אחת ביום, יש סיכוי לא רע שתהיו מועסקים לפני שתספיקו למצמץ.

איך אבחר את המקצוע הנכון בשבילי?

אם אתם נמצאים ממש בתחילת דרככם המקצועית, בקרוב תגלו שבחירת המקצוע הנכון עבורכם היא לא תמיד פשוטה. התקופה שבה אנחנו חיים מכתיבה שינויים מסחררים בעולם העבודה ולכן כדאי להתרגל מראש לרעיון שיש סיכוי לא רע שלאורך חייכם המקצועיים, תחליפו מספר כיווני קריירה.

יחד עם זאת, יש כמה שאלות שתמיד כדאי לשאול כדי לוודא שאתם צועדים בכיוון הנכון. אנחנו מציעים לכם לשבת בשקט עם דף ועט ולענות בהתחלה על 3 השאלות הבאות:

  1. במה אני מוכשר/ת?
  2. במה אהנה לעסוק?
  3. מה מלהיב אותי?
  4. באיזה תחום יש סיכוי גבוה שאמצא עבודה?
  5. למי אני רוצה לתרום?
  6. איזה עיסוק ייתן לי תמורה הולמת בהתאם לכישורים ולהכשרה שיש לי?

אלו השאלות הראשונות שיעזרו לכם להתכוונן לעבר כיוון קריירה ראשוני. יש לכם משהו מסוים בראש? יופי, מעולה! בהנחה שאתם מוכנים לצאת ולחפש את משרת החלומות שלכם, אנחנו נשמח לעמוד לשירותכם ולעזור לכם להגיע אליה.

איך לכתוב את קורות החיים שלי?

כתיבת קורות חיים היא לחלוטין תורה ארוכה, שלא נוכל להעביר על רגל אחת. מה שכן, נוכל לומר לכם שמילת המפתח בבואכם לנסח את קורות החיים שלכם היא – רלוונטיות! כשאתם בונים את המסמך, חשבו כל הזמן על המעסיק שמקדיש דקות ספורות לקורות החיים שלכם וצריך להבין תוך כמה שניות אם אתם רלוונטיים למשרה או לא.

מהסיבה הזו בדיוק, מומלץ למקם בחלקו העליון של מסמך קורות החיים את הקטגוריות שמקדמות אתכם ומבדלות אתכם יחסית למועמדים אחרים ואת כל השאר – לשמור לתחתית המסמך.

ברמת העקרון, מסמך קורות חיים יכלול תמיד פרטים אישיים על המועמד (שם מלא, מקום מגורים, סטטוס זוגי, מספר טלפון, מייל, השכלה ולעתים גם מספר תעודת זהות), ניסיון תעסוקתי בסדר יורד מהמשרה האחרונה אל הראשונה ולבסוף – שליטה בשפות, כישורים נוספים (נניח, ידע ביישומי מחשב או קורסים מיוחדים שלקחתם) ושירות צבאי או לאומי.

לא בטוחים שקורות החיים שלכם עומדים בתקן? מעוניינים לשפר אותם ולוודא שתמיד ישימו לב אליכם? פנו אלינו עוד היום והמומחים שלנו יישמחו לעמוד לרשותכם.

מתי כדאי לחפש עבודה?

אם אתם בין עבודות – אתם כבר יודעים שזה הזמן לצאת לסבב חיפוש עבודות. אבל אם אתם מועסקים ומתחילים להרגיש שחיקה, ייתכן שכדאי לכם להתחיל לחפש עבודה במקביל לעבודה הנוכחית שלכם.

איך תדעו שאתם שחוקים? בקלות: משעמם לכם, לא בא לכם לקום בבוקר ולצאת לעבודה, אתם מרגישים שאתם לא מוערכים מספיק ולא מתוגמלים בהתאם לכמות העבודה שאתם משקיעים. כל הסימנים האלה הם למעשה נורות אדומות שכדאי להתייחס אליהן ולצאת לתהליך של חיפוש עבודה חדשה.

איך לחפש עבודה תוך כדי עבודה?

מילת המפתח היא דיסקרטיות. במיילים שאתם שולחים ציינו שאתם מחפשים עבודה בדיסקרטיות, אל תספרו לחברים וקולגות שאתם מחפשים עבודה, בטח ובטח שלא מומלץ לספר על כך לבוס, אל תשתמשו בציוד של מקום העבודה הנוכחי כדי לחפש עבודה אלא עשו זאת רק בבית ואל תענו למספרים לא מוכרים כשאתם נמצאים בתוך המשרד.

אם כבר עניתם לשיחה ממגייס ואתם לא יכולים לדבר באותו הרגע, בקשו בנימוס להתקשר אליהם בחזרה מאוחר יותר. את ראיונות העבודה קבעו לשעות שלפני או אחרי העבודה (אם תתחילו להבריז ממקום העבודה שלכם בתדירות גבוהה זה ייראה רע מאוד).

טיפ של אלופים: תכינו כבר מעכשיו תשובה לשאלה – "אז למה אתם רוצים לעזוב את מקום העבודה הנוכחי שלכם?" כדי שלא תמצאו את עצמכם מגמגמים תשובה לא קוהרנטית ונבוכה.

רוצים עזרה עם החיפושים? דברו איתנו, אנחנו תמיד פה בשבילכם ונשמח לסייע.

איך כדאי לענות למגייס בטלפון?

בואו נתחיל באיך לא כדאי לענות למגייס בטלפון: לא מתוך שינה, לא במקום רועש ולא על רגל אחת ו/או בקוצר רוח.

חשוב שתבינו כבר מעכשיו ששיחת הטלפון מהמגייס היא בעצם ראיון עבודה לכל דבר ועניין. ענו בנימוס, אם אתם לא יכולים לדבר כרגע בגלל שיש רעש סביבכם או שאתם עסוקים במשהו שלא סובל דיחוי, התנצלו ובקשו להתקשר בשעה נוחה יותר. שימו לב: האחריות לחזור אל המגייס היא תמיד שלכם ולכן אל תבקשו שהוא (או היא) יחזור אליכם.

בדומה לכל ראיון אחר, סביר להניח שהמגייס יבקש מכם לספר על עצמכם, להסביר מדוע עזבתם את מקום העבודה הקודם שלכם ויותר מזה – ירצה לשמוע אתכם מביעים מוטיבציה ועניין בתפקיד. זה הזמן לשנן את התשובות לכל השאלות שאולי יישאלו אתכם בטלפון ולמצוא את הדרך להביע התלהבות בנוגע למשרה והכרת תודה על כך שהמגייס לקח את הזמן להרים אליכם טלפון.

מה עושים במרכז הערכה?

מרכז הערכה הוא מקום שמאפשר לחברות גדולות (אבל לא רק) לבחון מועמדים פוטנציאליים לתפקידים שונים. במהלך השעות שמבלים המועמדים במרכז ההערכה, הם עוברים סדרת מבחנים וראיונות שמאפשרים לבדוק את המיומנויות והיכולות שלהם. על פי רוב, מדובר בתכונות שקשה יותר לבדוק בזמן ראיון עבודה פרונטלי כמו למשל התנהלות בקבוצה וגילוי של יכולת מנהיגת והובלה.

במרכז ההערכה מתקיימים מספר שלבים שמאפשרים לבחון את האופי שלכם: שלב ההצגה העצמית, שלב השאלה החופשית, שלב הדינמיקה הקבוצתית ושלב הסימולציות.

גם אם אתם טיפוסים מופנמים או ביישניים יותר, חשוב שתדעו שאין לזה חשיבות שכן במרכז ההערכה תיבדקו בידי בוחנים מיומנים שיודעים להסתכל ישר בתוך הקנקן ולדלות ממנו את התכונות שחשובות לתפקיד אליו אתם מתמיינים.

איך עוברים בהצלחה מרכז הערכה?

אנחנו שונאים להיות שטחיים, אבל הא'-ב' הוא להגיע אל יום המיונים במרכז ההערכה כשאתם מסודרים. כדאי להתלבש בהתאם למעמד, ממש כאילו אתם הולכים לראיון עבודה ולהקפיד על היגיינה אישית.

גם לשפת הגוף שלכם יש תפקיד חשוב במרכז ההערכה וכדאי להיות ערים לה. שבו זקוף, אל תניעו את הידיים והרגליים בעצבנות, שמרו על קשר עין והשתדלו לחייך מדי פעם, למרות שהסיטואציה לא טבעית.

אנחנו ממליצים לכם בחום להתמסר למשימות ולהבין שגם אם הן "מעצבנות", הן זמניות. התמקדו במטרה, חשבו בצורה עניינית ונסו להוביל את הקבוצה לפתרון או ליעד. אל תשתלטו על הקבוצה ואל תמנעו מאחרים להביע את דעתם. הסוד הוא לא להיות פאסיביים מחד, אבל גם לא להיכנס למאבקי כוח ועימותים מאידך.

מהם מבחני מיון?

מבחני מיון הם למעשה סדרה של מבחנים ומבדקים שנערכים בידי גורם חיצוני למעסיק. על פי רוב, מדובר במכונים מקצועיים שמעסיקים צוות של פסיכולוגים קליניים ותעסוקתיים.

היתרון במבחני מיון הוא שהם מנותקים משיקולי יחסים בין אישיים ומאפשרים להציב מספר מועמדים זה לצד זה ולדרג את מידת ההתאמה שלהם לתפקיד ולארגון. החיסרון נוגע בעיקר למועמדים עצמם, שנאלצים לעבור יום מיונים ארוך ומייגע שכולל מבחני חשיבה (לוגיקה, סדרות חשבוניות, התאמת צורות, ידע כללי, מבחני זיכרון ועוד) ומבחנים פסיכולוגיים (ראיון אישי מול פסיכולוג, תיאור תמונות, השלמת משפטים, העתקת צורות, ציור ועוד).  

איך אפשר להצליח במבחני מיון?

קודם כל, חשוב להתכונן. אנחנו יכולים לעזור לכם, עם הכנה בידי מומחים בתחום שידאגו לצייד אתכם בכלים ובעיקר – בביטחון העצמי הדרוש כדי להצליח במבחני המיון. שנית, זה אולי נשמע טריוויאלי אבל חשוב להקשיב ולקרוא היטב את ההוראות; ברבות השנים יצא לנו לראות לא מעט מועמדים איכותיים שפשוט לא עקבו אחר ההוראות וכך חיבלו בסיכויי ההצלחה שלהם. חבל! כמה שניות של ריכוז עשויות לעשות את כל ההבדל.

נוסף לכל הנ"ל, אנחנו מציעים לכם להיערך בהתאם ליום מבחנים ארוך; הקפידו להביא אתכם מספיק מזון ושתייה, אל תשכחו לנצל את ההפסקות כדי לאכול וללכת לשירותים ובכלל, שמרו על גישה חיובית. אחרי הכל, מדובר בסך הכל ביום אחד.

מה כדאי לשאול בראיון עבודה?

בעיקרון, חשוב להבין שראיון העבודה הוא תהליך גישוש והיכרות דו צדדי ולכן בהחלט מומלץ לבוא עם מספר שאלות שיש לכם לגבי התפקיד והחברה שמציעה אותו. יחד עם זאת, כדאי להיזהר ולא לתת למראיין הרגשה שהוא בעצם מרואיין על ידיכם. את השאלות על השכר וההטבות, למשל, עדיף לשמור לשלבים מתקדמים יותר בתהליך המיון כדי להפגין רצינות.

אז מה כן אפשר וכדאי לשאול? קודם כל, בררו למי תהיו כפופים והאם תעבדו עם חברי צוות. השאלה הזו חשובה כדי להפגין מוכנות ונכונות להשתלב בצוות ולהיות שחקנים קבוצתיים. שנית, שאלו על אופי העבודה ובקשו לשמוע מעט על סדר היום. אחרי הכל, אם תתקבלו, אתם הולכים להעביר את רוב שעות הערות שלכם במקום העבודה הזה ואין סיבה שלא תדעו איך נראה יום ממוצע שם. כבר בשלב הראשוני הזה, אנחנו ממליצים בחום לברר: האם קיים תיאור תפקיד כתוב? הניסיון שלנו לימד אותנו, שתיאור תפקיד כתוב מונע הרבה חיכוכים בהמשך ואם הוא לא קיים, כדאי מאוד שבשלבים מתקדמים יותר, תבקשו ליצור אותו בכל זאת. לבסוף, שאלה חשובה שמותר וכדאי בהחלט להפנות אל המראיין היא: מה השלב הבא בתהליך הגיוס ומתי הוא צפוי להסתיים? מגיע לכם להיות בלופ ולדעת מה צפוי לכם בהמשך הדרך.

ומה ישאלו אותי?

מעסיקים שונים ישאלו שאלות שונות, אבל אנחנו בהחלט יכולים להצביע על מספר שאלות שחוזר על עצמו בכל ראיון עבודה. השאלה הראשונה והקלאסית מנוסחת יותר כמו בקשה וזו לשונה: "ספר לי על עצמך". במילים אחרות: יש לכם כמה דקות לתת למראיין מושג כללי על מי אתם, עם איזה ניסיון אתם מגיעים אל התפקיד, מה תביאו איתכם לשולחן העבודה וכמה אתם רוצים לעבוד אצלו. מומלץ להתכונן לשאלה הזו כבר בבית, לעבוד על נאום קצר (לא יותר משתי דקות!) ולהשתדל שיהיה חיובי, מעניין ורהוט.

כדאי להתכונן גם לאופציה שתישאלו מיד לאחר מכן מדוע עזבתם את מקום העבודה האחרון. ענו בכנות ובנימוס והכי חשוב: אף פעם, לא משנה מה, אל תלכלכו על מקום העבודה הקודם, הקולגות או הבוס שאיתם עבדתם.

השאלה השנייה שתיתקלו בה כמעט תמיד בראיון עבודה, כבר הפכה לקלישאה: "מה התכונה השלילית שלך?" טיפ של אלופים: אל תגידו פרפקציוניזם! העריכו את האינטליגנציה של המראיין, ספרו על נקודת חולשה אמתית שלכם ומיד הסבירו איך אתם מתמודדים עם החולשה הזו, מתגברים עליה ומגיעים לתוצאות למרות הכל.

שאלה נוספת שאולי תיתקלו בה ומגיעה מאותו ז'אנר תהיה: "מה הכשלון הכי גדול שלך?". פה אנחנו ממליצים לא להתבייש לדבר בכנות על טעות או כשלון שחוויתם, תוך לקיחת האחריות ובעיקר – הסברים על הדרך שבה התמודדתם ומה שלמדתם כתוצאה מהחוויה הלא נעימה הזו

שאלה נוספת שסביר להניח שתיתקלו בה היא – "מה את/ה יודע/ת על הארגון שלנו?" וזו שאלה שבהחלט מצריכה מכם רצינות. דאגו לעשות שעורי בית, לקרוא מעט על החברה, לנסות ולהבין את אופי הפעילות ואם בא לכם להגדיל ראש, גם להציע כמה מחשבות על אתגרים שאתם חושבים שהחברה מתמודדת איתה.

למגייסים חשוב לדעת שיש לכם מוטיבציה אמתית לגבי התפקיד שעליו אתם מתמודדים ולכן יש סיכוי לא רע שהם יישאלו למה אתם רוצים דווקא את התפקיד הזה. התכוננו מראש עם תשובות כנות ומשכנעות, אל תגמגמו ואל תגרמו לזה להיראות כאילו אתם מתייחסים לתפקיד הזה כשלב ביניים בקריירה. רצינות היא שם המשחק.

בסיום הראיון, בדרך כלל תשמעו את השאלה הבאה: "יש לך שאלות אלינו?". חשוב שתדעו, זו לא 'סתם' שאלת נימוסין, אלא בחינה נוספת של המוטיבציה שלכם ושל ההשקעה שלכם בלמידה על הארגון. גם אם אין לכם באמת שאלות, כדאי להכין שתיים-שלוש שאלות מראש כדי לחתום את הראיון בתחושה שבאתם מוכנים וחמושים במוטיבציה.

לא מצאת תשובה? הנה עוד כמה אופציות

הגשת מועמדות

    צרף קורות חיים
    לשיתוף המשרה