איך לבקש העלאה במשכורת (ולקבל אותה)

איך לבקש העלאה במשכורת (ולקבל אותה)

כולנו היינו שם, יודעים שעכשיו זה הזמן הנכון לעשות את זה. הרי אנחנו עובדים פה כבר הרבה זמן, המנהלים מרוצים מהעבודה שלנו וגם בדיוק התפרסמה כתבה שהחברה בה אנחנו עובדים הרוויחה השנה יותר מתמיד.

זה בדיוק הזמן לבקש העלאה בשכר, אבל איך לעשות את זה כך שלאחר השיחה באמת יעלו לנו את השכר?

1. שתפו את המטרות שלכם ובקשו משוב

תגשו למנהל שלכם ובקשו לקבוע שיחה. בשיחה דברו באופן כנה ופתוח על השאיפות שלכם. תתחילו מכך שאתם רוצים להצטיין בתפקיד שלכם, חשוב לכם לדעת ממה המנהל שלכם מרוצה ובמה אתם צריכים להשתפר. תראו למנהל שאתם לוקחים לתשומת לבכם את הנאמר בשיחה ואתם מתכוונים להשתפר בתפקידכם.  בנוסף תאמרו לו שאתם רוצים להתקדם בתפקידים השונים בחברה ושאלו אותו מה צריך לעשות כדי לכבוש את היעד שלכם.

2. קחו אחריות

תעצרו רגע ותסתכלו אם אתם באמת עושים את המצופה מכם ואם אתם "מביאים את הסחורה". תהיו כנים עם עצמכם. במידה ואתם רואים שיש משהו לשפר, קחו קצת זמן, תעשו את מה שנדרש ורק אז תבקשו לקבוע פגישה עם המנהל שלכם. כמו כן, אתם יכולים גם להיות ראש גדול ולטפל בבעיות שהן אקסטרה ויתנו לכם נקודות זכות אצל המנהל. אבל חשוב שקודם כל תעשו את הנדרש מכם ורק אז את האקסטרה.

3. תחגגו את הניצחונות שלכם

הרבה עובדים מתוסכלים מכך שהם עובדים קשה, לעבודה שלהם יש הוכחות בשטח והם באמת תורמים רבות לחברה, אך כאשר מגיע הזמן להעלאה במשכורת המנהלים שלהם לא מודעים לעבודה שלהם. כדי שזה לא יקרה, אתם חייבים לתקשר את הניצחונות שלכם, אל תתביישו. תבנו את ההישגים שלכם כך שברגע שתבואו לבקש העלאה הדבר יהיה מאוד ברור ולא תצטרכו להסביר למה מגיע לכם.

כל פעם שאתם חווים ניצחון "תחגגו" אותו עם המנהל והצוות שלכם. אפשר אפילו במייל קטן שאומר עבודת הצוות גרמה לכך שהלקוח מרוצה ויעביר עוד תקציב לחברה, או הרמת כוסית לא רשמית בארוחת הצהריים.

4. הפגינו את הערך המוסף שלכם

תראו כי אין לכם תחליף, כמוכם יש רק אחד ולחברה כדאי לשמר אתכם. דברו על פרוייקטים מיוחדים שעשיתם, על צורת החשיבה היצירתית שלכם ואיך פתרתם בעיה במהירות ובצורה אלגנטית. כמו כן תזכירו את האישיות שלכם, דבר על כך שכיף וקל לעבוד מולכם, שאתם תורמים להווי החברה וגם שאתם תמיד מוכנים להיות אוזן קשבת לעובדי החברה.

5. תשימו דגש על למה מגיע לכם ולא למה אתם צריכים

עוד לפני שאתם ניגשים לבוס שלכם לבקש העלאה במשכורת אתם צריכים באמת להאמין שמגיע לכם. זאת טעות לבקש העלאה בשכר בטענה שהחיים יקרים ואתם צריכים עוד כסף כי המשפחה גדלה. המנהלים שלכם יתנו לכם העלאה בשכר אך ורק בגלל הביצועים שלכם ולא בגלל שאתם צריכים כסף, גם הם צריכים בסופו של יום לעשות מתמטיקה ולראות אם זה משתלם לחברה.

6. תרגלו את מה שאתם הולכים להגיד ותתכוננו לשאלות קשות

זה אולי ישמע מוזר ולא טבעי אבל לשיחות חשובות כמו זאת צריך להתכונן ולזכור את הנקודות שאנחנו רוצים לעלות בשיחה עצמה. כמו כן, חשוב לחשוב מה יכולות להיות התגובות של המנהל שלכם ואיך אתם הולכים לענות לו כדי שידכם תהיה על העליונה. ככל שתתרגלו יותר כך הביטחון שלכם לקראת השיחה ובזמן השיחה יעלה.

7. תעשו שיעורי בית

צריך להיות בסיס מוצק לשכר שאתם מבקשים. ברו שכולנו רוצים לעשות מיליון שקל לשעה אבל בואו נהיה רציונלים זה כנראה לא יקרה. אתם חייבים לברר מה המשכורת של אנשים בתחום שלכם עם מספר שנות הניסיון שלכם. בגלל שאנשים לא אוהבים לחשוף את הנתונים האלה אתם צריכים להיות יצירתיים כדי להבין מה השכר האמיתי שאנשים מרוויחים. אם יש מישהו שאתם מרגישים נוח לשאול אותו תעשו את זה, כמובן שתציינו שאתם שואלים כדי לקבל העלאה בשכר ולא כי אתם חטטנים. כמו כן אתם יכולים לשאול מנהלי משאבי אנוש, הם יודעים כמה כסף מרוויחים בכל תחום.

בשיחה עצמה אתם צריכים להיות מאוד מדויקים ולומר את השכר שאתם רוצים לקבל בלי חשש.

8. דברו על העתיד

תראו למנהל שהגדלת השכר שלכם היא למעשה השקעה של החברה בנכס שלה. תסבירו כמה אתם אוהבים את החברה, תראו את הרצון שלכם להתקדם ולהתפתח בחברה ואיזה אחריות נוספת אתם רוצים לקחת על עצמכם כך שהדבר יכניס לחברה יותר כסף.

9. תהיו מוכנים לשמוע "לא"

אל תתיאשו אם אומרים לכם לא. אם אתם לא מקבלים את העלאה במשכורת לה ציפיתם זה לא סוף המשא ומתן שלכם. בקשו מהמנהל שלכם הערכת ביצועים זמנית עם יעדים מוגדרים היטב כך שבשיחה הבאה שלכם תוכלו לבוא עם נתונים מספריים הרבה יותר משכנעים.

לסיכום, חשוב מאוד להבין מה הערך שלכם מבחינת שוק העבודה, כמה אתם אמורים להרוויח וכמה אתם באמת שווים לחברה. אתם חייבים לדעת מה מגיע לכם ולא להתבייש לקבוע פגישות כדי לראות איפה אתם עומדים, האם מרוצים מכם ולנסות לבקש העלאה בשכר.